В Америка вече разбраха какво е “мутра”

October 16th, 20081:40 pm @

0


В Америка вече разбраха какво е “мутра”

И не само в Америка, тъй като сами виждате, какво пише под логото на “Интернешънъл хералд трибюн” – там пише, че това е световното издание на “Ню Йорк таймс”. Пак се прочухме. На цели четири страници книжното издание прави широка панорама на тъмната страна от живота в България. Срещу името на страната ни читателите от цял свят днес гледат снимки като тази.
Какъв би могъл да бъде текста около такива снимки. Ние си го знаем тука положението, тъй че журналистите от “Херълд” не ни казват нищо ново. Статията е водеща на страница “Европа” и започва с друго подобно изображение.

По-голямата част от нещата, които са казани в статията можете да прочетете в сайта на KAFENE.NET, а тези, които търсят оригинала – да натиснат ТУК.
Най-симпатичната страна на цялата история е един видеоклип, поместен в електронния сайт на изданието със заглавие “Гробниците на българската мафия”. Можете да го видите и чуете на английски език от устата на млада репортерка, която много сладичко нарича нашенските пехливани в кожени якета – THE MUTRI – демек, мутрите. Но тя, горката, го произнася толкова сериозно, че тамошните хора сигурно си мислят: А, бе тези MUTRI трябва да са някакво важно съсловие от българското общество. И няма да са далеч от истината.
Вижте последния ни резил в световната медийна мрежа.

Още по темата: ОТКЪСНЕМ ЛИ ОПАШКАТА, КЪСАМЕ ОТ ХЛЯБА НА ДЕЦАТА СИ
Още по темата: МАФИЯТА – ОРГАНИЗАЦИОННИ ВЪПРОСИ