В САЩ въвеждат златни и сребърни пари

May 16th, 201211:01 am @

2


В САЩ въвеждат златни и сребърни пари

Тъй като славата на американския долар отива в миналото, някои щати взеха решение да използват конституционното си право в навечерието на инфлацията, който им готви Бен Бернанке. Те въвеждат алтернативна валута.

Минесота, Тенеси, Айова, Южна Каролина и Джорджия чакат от своите правителства да бъде утвърдено решението за създаване на отделни валути. В сравнение с 2011 г., когато само три щата изявиха такова желание, сега те са далеч повече.

В случай на хиперинфлация, икономически спад или други бедствия свързани с краха на Федералната резервна система, държавните финанси и частния сектор на икономиката ще изпаднат в хаос” – казва представителя на Републиканската партия от Северна Каролина Глен Брадли, който през 2011-та внесе законопроект за новата валута.

Петте американски щата планират да пуснат златни и сребърни монети като платежно средство “за погасяване на дългове”, което е предвидено в Конституцията на САЩ.

Губернаторът на щата Юта Гери Хърбърт през март 2011-та подписа закон за алтернативната валута, който утвърждава златните и сребърни монети от Монетния двор на САЩ като законно платежно средство.

Например – гражданин на Юта може да се договори с друг и да продаде колата си за 10 златни монети с тежест по една унция /28 грама/, което е някъде към 17 хиляди долара общо. Независим възложител може по същия начин да плати извършени работи или услуги със златни монети” – казва Рич Данкър, ръководител на проекта за консервативна държавна политика American Principles Project във Вашингтон.

Щатите Вашингтон,Айова, Джорджия и Айдахо последваха примера и възприеха като основа на своите легални платежни средства пазарните парични стандарти на скъпоценните метали.

В много от случаите жителите на тези щати ще могат да разменят наличните банкноти на Федералния резерв срещу златни и сребърни монети. С тази нова валута ще могат да купуват стоки и услуги.

Има идея за създаване на електронно хранилище – за да не носят хората в джобовете си тежките злато и сребро.

В щата Юта се планира създаването на Депозитарий на златото и среброто и система от дебитни карти за подобни разплащания.

Преводите ще се извършват по пазарната стойност на метала в момента.

Връщането към златния стандарт има привърженици в цялата страна. Много американци започват да осъзнават, че хартиените пари на Федералния резерв не са това, което им се представя от частните банки.

Първите щати, въвели алтернативната валута, прокарват пътя за други, които набират смелост да се възползват от конституционните гаранции.

Такива действия могат просто и бързо да освободят американската икономика от хватката на банките от ФЕД.

Ако властта им падне, те просто ще изчезнат от хоризонта, избавяйки американските граждани от дълговото робство. Това е въпрос на време.

От: