Ми-6 в обятията на Ал Кайда

June 14th, 20129:56 am @

0


Ми-6 в обятията на Ал Кайда

Снимката, която виждате е направена в Либия.
От тримата мъже в средата – първият вляво, със синя жилетка, е оперативен агент на английската специална служба МИ-6.
Двамата до него са високопоставени командири на Ал Кайда.
Мрежа от независими информационни деятели, създадена от виден френски интелектуалец, разкрива подробностите зад тази фотография.


Представящия се за фото журналист на “Сънди таймс” Пол Конрой, който успява да се измъкне от Ислямския емират Баба Амр /в Хомс, Сирия/ всъщност е оперативен агент на британската специална служба Ми-6.
На тази снимка го виждаме в компанията на двама командири от Ал Кайда – вдясно от него са Махди ал-Харати /в черна бронежилетка/ и Абделхаким Белхадж /облечен в камуфлажно яке/.

 

 
Махди ал-Харати е женен за ирландка и живее в Дъблин. Впрочем, Пол Конкрой също е от Северна Ирландия, но е отрасъл в Ливърпул.
Според бившия испански премиер Хосе Мария Аснар, ал-Харати се издирва в Испания заради големия терористичен акт в Мадрид от 11 март 2004 г.
През 2010 г.,  с прилично подстригана брада, той е внердрен от Ми-6 във “флотилията на свободата”, която се опитваше да достави хуманитарна помощ в сектора Газа.
Махди ал-Харати ръководи бригадата на Ал Кайда, която обсади хотел “Риксос” в Триполи през август 2011 година. Според Хамис Кадафи по онова време той е бил под командването на френски инструктори.
По сведения на един много високопоставен чуждестранен военен източник,  НАТО е възложил на ал-Харати да плени либийските ръководители, които по-това време се укриват в хотела, а също така да убие бившия конгресмен и помощник на Мартин Лутър Кинг – Уолтър Фонтрой.
Възложено му е било също така да ликвидира двама сътрудници на мрежата “Волтер” – Тиери Мейсан и Махди Дариус  Наземроайя, които по същото време живеят в хотел “Радисън”. Тъкмо в този хотел ал-Харати е организирал свой център за разпити и мъчения.
Решението е взето няколко дни по-рано в тесен състав от ръководители на НАТО в Неапол. Според информацията в съвещанието е участвал и Ален Жупе. Запитан дали това е вярно, секретариатът на министъра отговори, че по онова време Жупе е бил в отпуск.
През октомври 2011 г. Махди ал-Харати организира в Сирия, на границата с Турция демонстрационно селище, където приема журналисти и възхвалява сирийската “революция”. В селото живеят хора от само едно племе, на които се плаща, за да изобразяват демонстрации и да позират пред пресата. Там ал-Харати приема журналисти, включително Пол Морейра от френския Канал+ и Едит Бувие от “Фигаро”.

Абделхаким Белхадж в наши дни се счита за дясната ръка на Айман ал-Зауахири и втория човек в Ал Кайда.
Въпреки, че е един от най-издирваните престъпници по света, той получи от НАТО длъжността военен управител на Триполи.
Официално Белхадж е гражданин на Катар.
В последно време няколко пъти пребивава в Турция, където има офис във военната база в Инджирлик.
Няколко пъти прониква в Сирия начело на различни групи, като разполага с общо 1500 човека.
Според Айман ал-Зауахири именно неговите хора са извършили атентатите в Дамаск и Алепу.
Организацията на Белхадж Либийска ислямска бойна група се обедини с Ал Кайда. Тя все още е в списъка на терористичните организации, преследвани от Държавния департамент на САЩ и Министерството на вътрешните работи на Великобритания.

Обединявайки се с известни терористи, “фотожурналиста”  Пол Конрой попада под ударите на закона и в САЩ,  и във Великобритания.
Заплашен е от 15 години затвор, освен ако не се позоват на имунитета му като агент в службите на Нейно Величество.

От: