Пистолетът, който поваля бик (видео)

March 20th, 20122:56 pm @

0


Пистолетът, който поваля бик (видео)

 

Руско-италианската частна фирма Arsenal Firearms направи първия пистолет с две цеви, който може да изстреля 16 куршума за 3-5 секунди. Такава бързина няма нито един пистолет в света, ако изключим автоматите.

Екзотичното оръжие е наречено AF2011-A1 «Second Century»  и е пуснато в чест на знаменития Colt M1911 на Джон Браунинг, който се използва и до днес, въпреки че навърши столетие.

В «Second Century» са приложени част от детайлите на легендарния “Колт”, но това е първия пистолет в света със сдвоени цеви, който е подготвен за серийно производство.
Той може да изстреля два куршума едновременно с обща маса от 30 грама, които попадат в целта на разстрояние 3-5 см. един от друг. За сравнение деветмилиметровия куршум на “Макаров” тежи 6.1 грама.

Производителите твърдят, че при двоен изстрел този пистолет може да повали бик. Калибърът е – 45 ACP (11,43 х 23 мм).

Пистолетът е дело на италианския оръжеен майстор  Никола Бандини, който създава компанията Arsenal Firearms съвместно с руския бизнесмен и колекционер на оръжия Дмитрий Страшински. Въпреки, че е съвсем млада, фирмата вече има производствени цехове в Австрия, Русия и Италия.

 

 

По материали от: