Превратът на банкерите: „Голдман Сакс“ взема властта в Европа

November 15th, 20111:00 pm @

3


Превратът на банкерите: „Голдман Сакс“ взема властта в Европа

Автор: Пол Джоузеф Уотсън, 14. 11. 2011 г.

Както и по-рано предупреждавахме, същите финансови терористи, които предизвикаха икономическия крах, сега използват кризата, за да изобразят себе си като спасители – хората на „Голдман Сакс“, които провежда преврата, вече контролират и италианската и Европейската централна банка.

Целта на преврата е да се използва европейската дългова криза за създаването на Европейска федерална държава, която ще предаде на Брюксел и малкото останал суверенитет на националните държави в ЕС. Глобалистите вече стартираха този процес, подбирайки двама неизбрани прислужници, за да ги инсталират вместо демократично избраните премиер-министри на Гърция и Италия.

Силвио Берлускони беше нещо като полковник Кадафи за Европа. Въпреки отвратителния си характер, той видимо се е оказал пречка за преврата на банкерите и беше скоропостижно отстранен – не по волята на народа, а както пише Стивън Фарис /Times/ заради действията на инсайдерите, които контролират финансовите пазари:

В понеделник инвеститорите изглежда решиха, че повече не могат да му доверяват управлението на третата икономика в Европа и вдигнаха стойността на италианския дълг до кризисни нива. До края на седмицата беше приключено не само с Берлускони, но и с идеята да бъдат проведени избори за нов премиер. Пазарите си казаха думата – гласът на народа не е опция в този случай. „На страната са нужни реформи, а не избори“ – каза и Херман Ван Ромпой, председател на Съвета на Европа, когато посети Рим в петък.“

Берлускони беше заменен с крайния глобалист и подставено лице – Марио Монти, бивш комисар на ЕС, международен съветник на „Голдман Сакс“, европейски председател на Тристранната комисия на Дейвид Рокфелер, а също така изтъкнат член на Билдербергската група. Посредством Монти следващия етап на банкерския преврат е в надеждни ръце – за времето когато европейската криза ще бъде използвана за концентрация на още по-голяма власт в ръцете на същите хора, които я предизвикаха.

Това е една група престъпници, които ни доведоха до финансова катастрофа. Все едно да молиш подпалвача, да дойде да изгаси пожара“ – коментира Алессандро Салусти, рeдактор на миланския вестник “Il Giornale”, който е собственост на фамилията Берлускони.

По същия начин, когато гръцкият премиер Папандреу се осмели да предложи на народа да изрази мнението си чрез референдум, той беше сменен само за няколко дни и на негово място дойде Лукас Пападимас, бивш вицепрезидент на ЕЦБ, кооптиран професор в Харвард и старши икономист на Бостънската федерална резервна банка.

Пападимас и Монти бяха поставени в качеството им на неизбрани лидери заради това, че „не подлежат на пряк контрол от обществото“ – отбелязва Стивън Фарис в Таймс, коментирайки недемократичните и диктаторски тенденции в основите на ЕС.

Преди няколко дни тук подчертахме, че стремителната словесна атака за края на света, свързан с краха на еврозоната, може да стане още една уловка по пътя на ЕС към създаването на централизирано европейско икономическо правителство, което да диктува условията си на всички страни-членки на съюза.

Както и трябваше да се очаква Европейската централна банка сега е провъзгласена за „спасител на еврозоната“ посредством раздаването на финансова помощ на Италия, Франция и Испания.

И кого мислите сложиха за председател на ЕЦБ и „спасител на Европа? Не друг, а Марио Драги – бивш вицепрезидент на „Голдман Сакс“. Започвате ли да усещате тенденцията?

И, разбира се, условията за това спасение са същите към които се стремят отдавна европейските бюрократи – още по-сплотен „политически съюз“, за който се изказа и Ангела Меркел, с други думи – федерална супердържава, която ще отнеме и малкото останал суверенитет на страните членки, за да го даде в ръцете на Брюксел.

Цялата история с европейската дългова криза – това е чисто и просто скандален преврат на банкерите, замислен за да даде още повече мощ на онези финансови терористи, който чрез неочакваното изземане на огромни количества кредити от пазарите, предизвикаха първоначалната криза от 2008 г.

Мошениците, който раздуха спекулативния балон, сега се представят за герои, идващи на помощ да предотвратят световна икономическа криза – за сметка на европейските държави, които трябва да се откажат своя суверенитет в полза на такива назначени диктатори на ЕС като Херман Ван Ромпой и Хосе Мануел Барозу.

* * *