Световните банкери и световните войни

May 21st, 20128:59 pm @

1


Световните банкери и световните войни

Авторът Муджахид Камран е заместник ректор на Университета на Пенджаб.

Текстът е част от статията му “Международните банкери и Втората световна война”, публикуван в “The Nation”, САЩ.

След Първата световна война се появи Лигата на нациите, а след Втората – ООН.

ООН беше “подарък” от фамилията Рокфелер.

Наднационалните организации като ООН, МВФ и т.н. , в крайна сметка, станаха фундамент на единното световно правителство и постепенното изтласкване на националните суверенитети.
Властта на националните правителства ще става все по-слаба.

Първата световна война обогати неимоверно международните банкери, които веднага почнаха да създават частни банки по образеца на Bank of England и Федералната резервна система на САЩ.
Някога Ротшилд беше казал: “Дайте ми контрол над националната валута и ще ми стане все едно кой пише законите”.
Националните централни банки се превърнаха в ключов елемент от стратегията на международното банкерство за установяване на нов световен ред през последните две столетия.
Ето Какво пише Гай Кар в книгата си “Pawns in the game”:
“От времената на великата война международните банкери създадоха 26 централни банки”
Първата световна даде на елита небивали богатства и власт, а новата световна трябваше да стане следващата крачка към единното световно правителство.

За да организират поредния международен конфликт, финансовите елити отначало поддържаха развитието както на Съветска Русия, така и фашистка Германия, а после ги противопоставиха една на друга.
Британското правителство, контролирано от банкерите още от времето на Ватерло, когато Ротшилд стана безспорен стопанин на английските пари, винаги е изпълнявало това, което се иска от него.
Банкерският контрол над САЩ укрепна още повече заради Първата световна  и частния Федерален резерв.

В своите новаторски книги “Уол стрийт и болшевишката революция” и “Уол стрийт и възходът на Хитлер”  Антъни Сътън сваля завесата пред отвратителните интриги, които тайните елити са заплитали без капка угризение на съвестта.

Превъоръжаването на Германия стана с тайното и мащабно съдействие на Уолстрий и нейните ръководители, част от които бяха и продължават да бъдат граждани на САЩ.
Антъни Сътън пише:
“Приносът на американския капитализъм във военната подготовка на немците до 1940 година е повече от феноменален. Това имаше решаващо значение за възстановяването военната мощ на Германия”.
И наистина – без химическия концерн «I.G. Farben» нямаше как да се случи Втората световна война.
Гигантската химическа индустрия, поддържаща немската военна икономика, беше построена през 1926 г. с парите на банкерите от Уолстрийт. Директорът на «I.G.Farben» в Германия беше Макс Варбург, а директорът на американския клон на концерна – неговия брат Пол Варбург.
Той е известен като неформалния автор на Закона за Федералната резервна система.

/Със значителни съкращения/

Пълният текст тук – The Nation