Хитрата сврака – с двата крака…

October 15th, 201012:23 pm @

0


Хитрата сврака – с двата крака…

Тази пословица ми идва наум като гледам боязливата новина, която са пуснали news.bg.

Искаме по-бързо “Южен поток”
Разговорите с руската страна са достатъчно откровени. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков след срещата си с шефа на „Газпром” Алексей Милер.
Разговорите вървят в посока как да направим „Южен поток” да се случи по-бързо, изтъкна Трайков. За news.bg той уточни, че преговорите се водят така, че „Южен поток” да мине през България.

Според официалното съобщение, „Газпром” и Румъния са подписали в Букурещ меморандум за намерение за участието на Румъния в проекта за газопровод “Южен поток”.

Всъщност става дума за следното:
Принято решение подготовить технико-экономические расчеты прохождения «Южного потока» по территории Румынии

/Взето е решение да се подготвят технико-икономическите разчети за преминаването на “Южен поток” по територията на Румъния/
News.bg :
Предполага се, че тази визита е била послание за България, която беше готова да разреши преминаването на тръбопровода само при много тежки условия. За цените на газа не е разговаряно с представителите на „Газпром”, посочи още икономическият министър Трайков след днешната си среща с Алексей Милер.

Остава въпросът: Защо след като някои функционери не искат “Южен поток” на наша територия, други функционери са се опитвали да извиват ръцете на “Газпром”?

Компанията, която разполага с най-големите запаси от газ в света – 33 трилиона 578 милиарда и 400 млн. куб. м.