Христо Цанков: Кой управлява – комунистите или масоните? /първа част, видео/

May 25th, 201210:32 am @

7


Христо Цанков: Кой управлява – комунистите или масоните? /първа част, видео/

Авторът на настоящия текст пише за себе си във Фейсбук:
Казвам се Христо Цанков, на 36 г. съм, от гр.Русе. Темите, които ме вълнуват и които изследвам са: 2012 година, 911, нов световен ред, йезуити, Ватиканът, масони, илюминати, окултна символика, окултизмът във филмовата, музикалната и рекламната индустрии, древни религии, християнство, здраве и медицина, вируси и ваксини, програма за депопулация, свински и птичи грип, аерозолни облаци и следи, новите супертехнологии за изкуствено предизвикване на природни бедствия (земетресения, урагани, наводнения, суша и т.н.), технологията H.A.A.R.P., предстоящият световен икономически колапс, 3-та световна война, история, право, шахмат и мн.други.

 

ТАЙНИТЕ СТРОИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ /първа част/

За сериозните изследователи на конспирацията не е тайна, че масонството започва да управлява България веднага след Освобождението. Този факт е напълно естествен в светлината на историческата истина, че голяма част от българските възрожденци и ръководители на народно-освободителното движение, са били масони. Г. С. Раковски, Петко Р. Славейков, Иван Вазов, Стефан Стамболов, Ангел Кънчев, Стефан Караджа, Любен Каравелов, Ради Иванов, Иван Ведър, Иларион Драгостинов, Никола Обретенов, Тома Кърджиев, Захари Стоянов, Димитър Карамфилович, са само някои от по-известните имена. Българският революционен комитет в Букурещ (БРЦК) и българските масони в емиграция се подпомагат активно от родното и европейско масонство – финансово, идеологически и т.н. Макар че липсват преки доказателства, немалко масони считат, че Васил Левски е бил също посветен в братството на свободните зидари. Първият български цар, княз Александър Батенберг, е бил също масон, както и княз Фердинанд I и неговите наследници. В последвалите години голям брой от дейците и ръководителите на ВМРО се изявяват като масони. Най-известният от тях е Даме Груев (загинал на 23.12.1906 г.).

След Съединението (1885) масонските ложи в България бързо набират скорост и организират своята конспиративна мрежа под ръководството на Илюминати. До времето на Втората световна война и идването на комунизма на власт, масонски правителства се сменят едно след друго, като често се водят ожесточени вътрешни борби за власт и влияние. Не са редки братоубийствени изстъпления и заговори. Следващият кратък откъс от изчерпателната енциклопедия на “Българското масонство 1807-2007″ от висшия масон Недю Недев, хвърля обилно светлина върху тайната история на България, белязана от тайната власт и вътрешни борби на масоните. Става ясно, че комунистическият режим у нас е бил наложен от външни масони и Илюминати, докато родни масони и Илюминати под прикритие умело разиграват антимасонска пропаганда и политика, жертвайки живота и благосъстоянието на свои доскорошни братя. Така, новата работническа партия, БКП, попада под контрола и управлението на излязлото в нелегалност българско масонство, умело дегизирано в своя нов обществен облик:

“Пропастта, разделила света през Втората световна война, засегна и нашата страна. Тя не успя да създаде единна и консенсусна концепция по националните приоритети. Пък и това не бе възможно. Интелигенцията и обществото се разцепиха на два противоположни лагера, съответсващи на планетарните фронтове. Масонски по състав правителства възприеха контрастни алтернативи.

Ожесточението и противоборството придобиха взаимоизтребителен характер. Оправданието на едните и другите бе в давността, тъй като те са напуснали общността. Да се оспорва този аргумент е невъзможно, но и да се пренебрегва миналото не е обосновано, защото засяга предисторията на националното резединение.

Това са проблеми, които спадат към т. нар. “промеждутъчни явления”, защото не изцяло, а частично и косвено засягат темата за своеобразието на българското масонство. Те водят началото си от основното кредо на масонството, което си постави за цел да служи на нацията. Но нацията се раздвои. Колкото и да са второстепенни смесените и интегралните процеси и явления, те са част от историята на братството. Прав е Иван Богданов, когато пише:

“Едни масони да участват в ликвидирането на други”.

Ако погледнем на персоналния състав на правителството на Богдан Филов, съставено на 15.02.1940 г. и въвлякло България в хитлеристката ос, и правителството на Кимон Георгиев, съставено на 09.09.1944 г. и вкарало страната в Източния блок, може да кажем, че по състав и двата кабинета са масонски.

Фактите са безспорни:

Богдан Филов, министър-председател, масон;
Иван Попов, министър на външните работи, масон;
Петър Габровски, министър на вътрешните работи, масон;
Добри Божилов, министър на финансите, масон;
Славчо Загоров, министър на търговията и промишлеността, масон;
Иван Багрянов, министър на земеделието, масон;
Иван Горанов, министър на железниците, масон.
(Васил Митаков, министър на правосъдието, масон – доп. бел.)

Посвещаването на проф. Богдан Филов в масонското братство, и то чрез германските ложи, се възприема като успех и чест не само за изтъкнатия учен, но и за цялото българско свободно зидарство.

В доклада си пред Великия събор (22.09.1923 г.) д-р Константин Станишев отбелязва като отраден факт приемането на проф. Богдан Филов в масонската ложа в Берлин. Точните думи са:

“В последно време бе иницииран в Берлин в свободнозидарските тайни и проф. Филов от Софийския университет”…

Обявяването на война на САЩ и Англия от правителството на Богдан Филов окончателно раздели нацията. Лидерът на Земеделския съюз, Георги М. Димитров, емигрира на Запад. Срещу неговите привърженици са издадени 10 смъртни присъди. Основателят на в. “Пладне”, инж. Георги Вълков, е обесен през април 1942 г. Коста Тодоров и Димитър Мацанкиев, говорители на радио “Лондон” и “Би Би Си”, са осъдени на смърт. Султана Рачо Петрова, на 75 години, е интернирана в лагера “Гонда вода”, защото дъщеря й, Влада Карастоянова се изказва по Би Би Си.

Сава Киров, масон, назначен за министър на външните работи, подава оставка. Никола Момчилов (Долапчиев? – бел.), масон, пълномощен министър в Лондон, става невъзвращенец.

Разстреляни са ген. Владимир Заимов и Никола Вапцаров. Ген. Никифор Никифоров, масон, е уволнен дисциплинарно. В опозиция излизат Никола Мушанов (масон? – бел.) и Атанас Буров, масон.

Победата на антихитлеристката коалиция, начело със САЩ, Съветския съюз и Англия, извършва коренен обрат в събитията. На власт на 09.09.1944 г. идва правителството на Кимон Георгиев. Основният му състав се състои от масони:

Кимон Георгиев, министър-председател, масон;
Петко Стайнов, министър на външните работи, масон;
Дамян Велчев, министър на войната, масон;
Петко Стоянов, министър на финансите, масон;
Никола Петков, министър без портфейл, масон;
Димо Казасов, министър на пропагандата, масон.

Това правителство, подобно на правителството на Богдан Филов, тръгва по пътя на насилието. Огромни размери взема т. нар. Народен съд, който има 111 състава и издава хиляди смъртни присъди. Регентите, министрите и депутатите са разстреляни. Без съд и присъда през септември и октомври 1944 г. са избити хиляди. Възниква българска емиграция на Запад, в която играят роля масоните Васил Юруков, Георги Кьосеиванов, Сава Киров, Никола Долапчиев.

Орденът изповядва велики принципи, но суровите закони на живота се оказват по-силни. Контрастното тълкуване на националните интереси ражда разцепление, а властта – насилие. Противоборството (между масоните – бел.) нанесе на страната огромни щети и неизброими страдания. Бедствието, подобно на гибелта на Хирам, тлее в съзнанието на нацията като урок и предупреждение…

Така или иначе, масонски по състав правителства водят взаимно изтребление, което свидетелства за дълбоко разцепление. То е, както казахме в началото, аналог на планетарния катаклизъм, свързан с Втората световна война…

На 05.06.1946 г. в Москва се състои среща между Й. Сталин (масон и Илюминат – бел.), Й. Б. Тито и Г. Димитров (масон? – бел.). България е подложена на упреци и заплахи, че изостава в сравнение с Югославия по провеждането на комунистическите реформи. Югославия е приела конституция, крал Петър е детрониран, промишлеността е национализирана. Тито е създал собствена армия. Станал е министър-председател. В България има монархия. Армията е в ръцете на царски офицери. Военен министър е масонът Дамян Велчев. Вземат за пример даже Италия, където монархията е премахната.

Критиката срещу България отхвърля ерата на ОФ: поетапността на прехода, съчетаване на частния с обществения сектор, използването на патриотични индустриалци и патриотичното войнство.

Г. Димитров си прави самокритика и поема ангажимент България да навакса загубеното. Първият акт е чистката в армията. Вторият е референдум за република. Третият – изборите за Велико Народно събрание (18.11.1946 г.). Четвъртият е овладяването на църквата и отстраняването на масона екзарх Стефан и доживотното му интерниране в с. Баня, Карловско.

Подвластен на комунистическата идеология, Г. Димитров публикува на 22 юли във в. “Работническо дело” статия “Масонските ложи – национална опасност”. Не е изключено темата да е подсказана от Кремъл, тъй като в източноевропейските страни масоните правят опити да се възстановят. Към това се прибавят наченките на Студената война. Уинстън Чърчил (масон и Илюминат – бел.) обявява във Фултън (05.03.1946 г.) нейното начало…

Участие в антимасонската кампания вземат Николай Райнов (масон – бел.), Благой Мавров и Теню Стоянов, хора от лявата интелигенция, преминали след 09.09.1944 г. към Работническата партия (комунисти). Техният случай е свързан с илюзии и заблуди, че социализмът ще донесе прогрес на нацията…

(бел. – А може би са изпълнявали специалните поръчения на Илюминати).

Регентът Венелин Ганев, масон, е интерниран в Дряново. Стойчо Мошанов, масон, е осъден, ген. Тодор Тошев, масон, е пратен в Белене. Полицейски информатор донася през 1943 г., че Димитър Гичев е масон. Колко това е вярно, не може да се установи. През 1948 г. е осъден на доживотен затвор. Никола Мушанов е интерниран във Велико Търново, където умира…

Властите проучват поведението на 120 български масони. От тях 20 души са станали членове на Работническата партия (комунисти). На отчет са взети 12 души, двама от които са вербувани като информатори…

Под псевдонима Ж. Поборников проф. Николай Райнов публикува във в. “Новини” серия от статии срещу масонството. Членувал в миналото в смесеното зидарство, запознат с масонските издания, образован и културен, Н. Райнов става подвластен на конюктурата и обосновава официализираните постановки. Ученият, който създава 10-томна история на световната култура и събра най-хубавите приказки на България, плаща дан на тенденциозност, макар че статиите му имат фактографски характер…

Заедно с погазването на демократичните свободи, тоталитаризмът забранява съществуването на масонството (поне официално – бел.). Анатемата е доказателство, че братството е преграда срещу настъплението на тоталитаризма…”.

“Българското масонство 1807 – 2007″, Недю Недев, глава X: “Великата ложа на България се саморазпуска”, подзаглавие 4. Масонски или антимасонски правителства и 5. Ударът от 1946 г.

Масонството съвсем не престава да съществува през 45-те години на комунистическия тоталитаризъм. В това се опитват да ни убедят днес “съвременните строители” на България. Бидейки през тези години в нелегалност, българското масонство изпълнява чудесно плановете на Илюминати, господарите от Ватикана, управлявайки задкулисно БКП и трупайки капитали за сметка на тоталното невежество на работническата класа и нейната безжалостна експлоатация. Грандиозни строителни проекти се осъществяват за сметка безплатния труд на каторжниците от соц. лагерите, ж.п. и трудовите войскови подразделения. Мнозина затворници от лагерите работят и са изтезавани до смърт. Ученици и студенти също се експлоатират чрез организирането на масови летни бригади за прибиране на селско-стопанска продукция. Още си спомням живо бригадите, в които и аз като ученик от основно у-ще “Братя Миладинови” – Русе, бях заставен да вземам участие – събиране на цвекло, бране на череши (които директно заминаваха за износ), търбушене на чушки в русенска консервна фабрика и т.н.

По време на чистката след преврата на 09.09.1944 г. загиват онези масони, които не успяват да се нагодят към променливите условия на бурното време, в което живеят, сляпо вярващи в “светлите принципи на масонството”. Все пак мнозина съвестни масони с гражданско и хуманно самосъзнание успяват да намерят убежище в чужбина и да устроят там своя живот. При новия комунистически режим в България оцеляват истинските слуги на Илюминати – масоните-вълци, облекли се в овчите кожи на Работническата партия и БКП. Същата е ситуацията и в другите соц. страни от Източния блок. ГДР приема национален герб, на който в голям план са изобразени основните масонски символи – пергела и ъгъла върху социалистическия чук. Този факт е толкова показателен, че не оставя никакво съмнение по отношение на въпроса кой е управлявал ГДР цели 45 г. до срутването на Берлинската стена.

Гербът на ГДР:

Днес е доказано, че Ленин и ръководителите на болшевишката революция в Русия са били масони. Сталин също е бил масон и подчинен на Илюминати. По техен план масонството в СССР след Втората световна война излиза в нелегалност, за да дирижира задкулисно събитията и невидимо да управлява Комунистическата партия. Счита се, че много български ком. лидери са били посветени в масонството именно в СССР, по време на своите регулярни държавни визити. Днес се знае, че Андрей Луканов е бил масон от 33-а степен, а масонското ръкостискане на Тодор Живков (Тато) с руския патриарх Пимен при неговата визита в България през 1971 г., както и с тогавашния млад поп Максим, бъдещ глава на БПЦ, красноречиво доказва, че главата на БКП е бил масон! Още някои факти потвърждават това заключение. Дъщерята на Тато, Людмила Живкова, е силно замесена в окултизма през своя живот, а неговите двама бивши охранители – Румен Ралчев и Бойко Борисов, са днес високопоставени масони, успели да се издигнат до върха на своята обществено-политическа кариера. Не е за пренебрегване и версията за фиктивната смърт на Тато, която представи един столичен вестник. Цитирайки свидетелските показания на приближен до Тато човек, статията поставяше под въпрос факта, че в деня на неговото погребение е бил погребан истинският труп на Тато. Представяха се множество озадачаващи аргументи, включително информация за честите посещения на внучката на Тато, Евгения Живкова, при неговия брат, живеещ в Швейцария, след погребението. На долния видеоклип може да видите архивни кадри от масонското ръкостискане на Тодор Живков с руския патриарх Пимен и младия поп Максим (също масон) (от 41:57 мин.):

“Тамплиерът” от УБО и някои факти за руския патриарх:

Ето кратък списък на масоните в България, надживяли чистката след 1946 г., тъй както са дадени от Недю Недев в неговата енциклопедия на българското масонство. Разбира се, списъкът не е пълен и точният брой едва ли може да бъде уточнен:

“Останали живи масони след разпускане на Великата ложа на България са: Александър Тодоров-Балан (награден с Димитровска награда), Димитър Ведър, Михаил Арнаудов, Симеон Радев, д-р Константин Станишев, Иван Стойчев, Стилиян Чилингиров, Павел Шатев, Васил Юруков, Венелин Ганев, Петко Стоянов, Станимир Топуков, Иван Харизанов, Сава Чукалов, Минко Шипковенски, Георги Юруков, Димитър Табаков, Станимир Славчев, Борис Вазов, Кимон Георгиев, Петър Дървингов, Димитър Дюлгеров, Атанас Илиев, Атанас Илков, Христо Казанджиев, Димо Казасов, Петър Карчев, д-р Иван Каросеров, Стоян Киркович, Пандели Киселинчев, Георги Кулишев, Алексндър Миленков, Стойчо Мошанов, Димитър Мустаков, Теодор Недков, Константин Пашев, д-р Иван Пенаков, Константин Петканов, Владимир Полянов, Стоян Джуджев, Васил Стоилов, Илия Минев, Стоян Нейков, Камен Попдимитров, Густав Шоршич, д-р Христо Аджаров, Александър Андреев, Димитър Атанасов, Георги Белчев, Цвятко Бобошевски, Любен Божков, Стоян Брашованов, Димитър Спространов, Симеон Велков, Георги Константинов, д-р Иван Раев, Васил Хадживасилев, Александър Чилингиров, Кирил Чолаков, Николай Щилиацов, Павел Спасов, Змей Горянин (Ив. Богданов, пос. кн., с. 164) – Б. а.” (“Българското масонство 1807-2007, стр. 395) .

Тук е важно да уточня, че масонството винаги е имало две лица. Едното лице е на нисшето масонство, прокламиращо световноизвестния лозунг “Свобода, равенство, братство” и отстояващо общочовешките ценности и хуманни идеи. Това е официалното лице на масонството. То създава твърде погрешна представа за неговия истински характер и естество. Ето защо голям брой борци за народна свобода и правдини, интелектуалци, търговци и хора на занаятите, изкуствата и науката, са били привлечени да се присъединят към редиците на свободното зидарство. Мнозина от тях загиват, отстоявайки високоморалните общочовешки идеали, както в сферата на обществено-социалния и политически живот, така и в сферата на религиозния живот. Но истинското лице на масонството е това на най-висшите степени. Масоните, които достигат до тия степени, вече знаят, че Луцифер (Сатана) е “Великият Архитект на вселената” и че масонството е всъщност религия на поклонение на Луцифер. Тъй като черното братство е строго йерархична (военизирана) структура, то нисшите масони са длъжни винаги да се подчиняват на решенията на своите надзиратели и командири. Така, висшето масонство винаги е управлявало нисшето масонство и го е използвало за своите цели чрез методи на лъжа, измама и манипулация. Ето какво пише по този въпрос висшият масон Албърт Пайк в своя най-известен труд “Морал и догма”:

„Масонството, подобно на всички религии и мистични учения като херметизма и алхимията, запазва своите тайни само за посветените и мъдрите или избраните и използва фалшиви обяснения и тълкувания на своите символи, за да заблуди тези, които само заслужават да бъдат заблудени; за да скрие от тях Истината, която нарича Светлина, и за да ги отдалечи от нея. Истината не е за тези, които са недостойни или неспособни да я приемат или биха я извратили… Истината трябва да се пази в тайна, а масите се нуждаят от учения, които биха подхождали на техния несъвършен разум… така че разбирането на всеки човек за Бога трябва да бъде в съответствие с неговите умствени и интелектуални способности, както и с неговите морални качества…“.

Албърт Пайк, който е контактувал с Луцифер (Сатана), много добре обяснява как истинското естество на масонството е пазено в тайна от членовете с ниски степени:

„Сините степени са външният кръг или порталът на Храма. Една част от символите се демонстрира там на начинаещия масон, но той е целенасочено подвеждан с фалшиви тълкувания. Защото целта е не да ги разбира, но да си мисли, че ги разбира. А тяхното истинско значение е запазено само за просветените, принцовете на масонството. Цялото умение на кралското и жреческо майсторско съсловие е било толкова добре обвито в тайнственост през вековете, че дори и днес е все още трудно да вникнем в тайните на висшите степени. Ето защо е нужно болшинството масони да си въобразяват, че същността на масонството е обяснена в сините степени. А който се опита да им открие истината, ще се труди напразно, така че без никаква награда за себе си само ще наруши своите задължения като просветен. Масонството е истинският сфинкс, заровен до главата в пясъците, натрупани около него през вековете („Книга на думите“, Албърт Пайк).

Изключително важен детайл е, че масоните от висшите степени се събират в отделни ложи от масоните от нисшите степени, а връзката се осъществява единствено чрез избраните майстори-надзиратели. Висшият съвет на масоните от 33 степен е напълно отделна и самостоятелна масонска структура в рамките на масонството от шотландския ритуал. При осъществяването на своята коварна и ловка политика на задкулисно дирижиране обществено-политическите събития на дадена страна, висшето масонство от белите степени (31-33) често пъти жертва (дори в буквалния смисъл) масони от сините (1-3), червените (4-18) и дори черните степени (19-30), в интересите и каузата на Илюминати, след като последните са били добре използвани и са свършили поставените им задачи. Историята изобилва с примери, Френската революция е един от най-ярките. Има и прецеденти, при които се ликвидират дори масони от 33 степен по заповед на духовете и Илюминати. Така е било винаги, така и ще бъде, защото масонството се управлява от Илюминати, чиято главна цел е унищожение на истинското християнство (продължител на Реформацията от 16-и век) и установяване на едно световно правителство и глобален контрол.

край на Първа част

 Втора част – ТАЙНИТЕ СТРОИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ. Кой управлява сега?