ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ РУЖИ ВИРЕЯТ ПО-ДОБРЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ?

June 26th, 20089:08 am @

26


ОТГОВОРЪТ НА ТОЗИ ВЪПРОС МОЖЕ БИ ЩЕ ОТКРИЕТЕ В ЧАСТ ОТ ПИСМОТО НА НАШАТА СЪНАРОДНИЧКА РУЖКА ГАНЧЕВА, КОЯТО ОТ ЕДНА ГОДИНА ЖИВЕЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ.
СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ.

Здравей, Живко!

В събота рано сутринта си тръгваме на отпуск за България с кола, че и с ремарке
Ще мъкна консерви оттук към България. Хич не се смей, защото тук един буркан мед, акациев, с какъвто си пием сутрин кафето струва 3,15 евро за 0,5 кг, а другият мед е още по- евтин. Ще направя снимки.

Атрактивни са цените и на много други хранителни продукти, с изключение на хляба, който е на различни цени, но доста по- солени от българските.

Прочутите френски сирена, които според мен не стават за ядене и българин ще ги яде само от снобизъм., Каквито сирена накупихме, мъжа ми ги изяде с отвращение и то само 2 вида / ” Пениш се, не пениш ще те ям” / :), останалите просто ги изхвърлихме, въпреки безбожно високата цена. Но вкуса е нещо, което се възпитава и развива, а ние явно не сме възпитани достатъчно

Една година не стига, за да се променим, а и кому е нужно това?

За съжаление няма как да докажа, че в града, в който живеем общественият транспорт е безплатен, а смятам, че това за малките общини е твърде важен момент, защото говори как се изразходват общински средства. Тази работа си е за професионалист, журналист, със съответните пълномощия за интервюта и прочие.

още по темата: ПОЛОЖЕНИЕТО ВЪВ ФРАНЦИЯ… С ИЗВИНЕНИЕ

още по темата: ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА СНИМКИТЕ, ИЛИ СНИМКИ… С ИЗВИНЕНИЕ