Wikileaks атакува и Stratfor

February 27th, 201210:39 am @

0


Wikileaks атакува и Stratfor

Скандалният сайт започва публикуването на над 5 милиона имейла от кореспонденцията на разузнавателно-аналитичната фирма Stratfor.

Документите обхващат период от 2004 до 2011 г. и разкриват мрежата от информатори на Stratfor, начините на плащане, технологиите за изпиране на пари и психологическите методи в работата на компанията.

“Тези материали показват как работи Stratfor като частна разузнавателна агенция и как подбира и разработва хората, в услуга на собствените си корпоративни и държавни клиенти” – заявиха от Уикилийкс.

Онлайн организацията на Асанж казва, че има доказателства за тайните връзки на Stratfor с крупни корпорации като Dow Chemical Company и Lockheed Martin и с държавни ведомства в САЩ като Министерството на вътрешната сигурност, американския корпус на морската пехота и разузнавателното управление при Министерството на отбраната.

От Уйкилийкс предсказват, че значимостта на тази информация ще стане ясна до седмици, след като нейните 25 партньора по целия свят я пресеят, анализират и публикуват. Сред партньорите им са издания като Rolling Stone, вестник Hindu и La Repubblica.

За обявен партньор на Уикилийкс в България се счита сайта bivol.bg.

По:

Тук са публикувани прогнозите на Stratfor за 2012 година.

Както и едно от първите интервюта на Джулиан Асанж, непосредствено след първите скандални разкрития на сайта Wikileaks.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРТНЬОР НА WIKILEAKS – BIVOL.BG